Παλέτες κατασκευή, εμπόριο και διανομή Μουστής ΟΕΕ
 • Home
 • Αιγιάλεια
 • → Αξιοθέατα

Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου

  Έργα πραγματικά μεγάλης ιστορικής αξίας στεγάζονται σε ένα νεοκλασικό χώρο, έργο κόσμημα για το Αίγιο του αρχιτέκτονος Τσίλερ όπως είναι η αναπαλαιωμένη πρώην δημοτική αγορά του Αιγίου. Το κτίριο κατασκευάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και είναι ένα από τα κτίρια-μνημεία που άφησε στην Ελλάδα ο μεγάλος Γερμανός αρχιτέκτονας.

Διαβάστε Περισσότερα

χαρτοποιία αιγίου

Χαρτοποιΐα Αιγίου

Η Χαρτοποιΐα Αιγίου δημιουργήθηκε το 1927 σχεδιασμένη από Σουηδούς αρχιτέκτονες και την εγκατάσταση των μηχανημάτων πραγματοποίησαν Νορβηγοί και Σουηδοί εφαρμοστές. Το συγκρότημα της Χαρτοποιΐας κατασκευάστηκε στην τότε κάτω πόλη του Αιγίου με αποτέλεσμα την εμπορική, βιοτεχνική και βιομηχανική ανάπτυξη της πόλης.

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Οδοντωτός τη δεκαετία του 1950

Οδοντωτός σιδηρόδρομος Διακοπτού - Καλαβρύτων.

Μία από τις πιο μαγευτικές και περιπετειώδεις διαδρομές με τραίνο στον κόσμο, είναι αυτή που χαρίζει στους επιβάτες του από τις 10 Μαρτίου 1896 (όταν και εγκαινιάστηκε), ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος Διακοπτού – Καλαβρύτων, που με τα «δόντια» του έχει τη δυνατότητα να «σκαρφαλώνει» ψηλά, αψηφώντας τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους.

Διαβάστε Περισσότερα

Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών

  Αν ο ταξιδιώτης -επισκέπτης της Αιγιαλείας επιθυμεί ν' απολαύσει μια διαδρομή που συνδυάζει το εντυπωσιακό φυσικό κάλλος με ένα κλίμα πνευματικής κατάνυξης, αξίζει να επισκεφτεί το μεγάλο και ιστορικό μοναστήρι των Παμμεγίστων Ταξιαρχών που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος πιοτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών είναι χτισμένη σε ένα πανέμορφο μέρος έξω από το χωριό Ανω Μαυρίκι Αιγίου, δίπλα στον ποταμό Σελινούντα.

Διαβάστε Περισσότερα

Μονή Πεπελενίτσας

Ο ποταμός Σελινούντας χωρίζει την Μονή Ταξιαρχών από τη Μονή Πεπελενίτσας. Το παλιότερο όνομα της ήταν "Ελπίς των Απελπισμένων". Κτίστηκε την ίδια περίπου εποχή με την Μονή Ταξιαρχών, τον 15ο αι. και έχει σχεδόν παράλληλη ιστορία.

Διαβάστε Περισσότερα

φαράγγια, natura 2000, Ποτάμια

Φαράγγι Σελινούντα, Μπάρμπας-Κλωκός

Σε απόσταση επτά περίπου χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα αρχίζει η περιοχή ειδικής προστασίας Μπάρμπα και Κλωκού που διασχίζεται απ τὸ φαράγγι του Σελινούντα. Η συνεχής παρουσία σπάνιων πουλιών και η ποικιλία και ιδιαιτερότητα της χλωρίδας καθιστούν αυτόν τον οικότοπο μοναδική εμπειρία.

Διαβάστε Περισσότερα

λιμνοθάλασσα, βιότοποι, natura 2000

Η Αλυκή Αιγίου

Η Αλυκή βρίσκεται δυό χιλιόμετρα ανατολικά από το κέντρο του Αιγίου, δίπλα στη δημοφιλέστερη παραλία για μπάνιο στην περιοχή. Είναι μία μικρή κλειστή λιμνοθάλασσα 180 στρεμμάτων που τροφοδοτείται από τα νερά της βροχής και μεγάλο μέρος της στεγνώνει το καλοκαίρι.

Διαβάστε Περισσότερα

Μοναστήρια, Μονές, Σελιάνα, Διατηρητέα

Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων

Η Ι.Μ Αγίων Αποστόλων βρίσκεται σε απόσταση δύο (2) περίπου χιλιομέτρων από τη Σελιάνα και σε υψόμετρο 850 μέτρα στα πρώ­τα χι­λιό­με­τρα του χω­μά­τι­νου δρό­μου που ο­δη­γεί στο Σα­ρα­ντά­πη­χο με μα­γευ­τι­κή θέ­α στον κά­μπο και την κοι­λά­δα του Κριού πο­τα­μού.

Διαβάστε Περισσότερα

Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου

Στο χωριό Βερίνο, (σε υψόμετρο 800 μ.) του Δήμου Συμπολιτείας, υπάρχει γυναικείο Μοναστήρι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο, το οποίο πιθανολογείται ότι ιδρύθηκε κατά τον 14ο αιώνα. Στις 17 Ιουλίου 1827, το Μοναστήρι πολιορκήθηκε από τον Αιγύπτιο εισβολέα Ιμπραήμ, ο οποίος, μετά από ολοήμερη μάχη κι αφού έχασε 350 στρατιώτες του, κατέλαβε τη Μονή, χωρίς όμως να την καταστρέψει. Στο Καθολικό της Μονής σώζεται μια παλιά τοιχογραφία βυζαντινής τεχνοτροπίας, μια ασημένια θήκη και Άγια λείψανα. Πανηγυρίζει 26 Σεπτεμβρίου και 8 Μαΐου.

Παναγία Τρυπητή

Ιερό Προσκύνημα Παναγία η Τρυπητή

Στο λιμάνι του Αιγίου και λίγο πιο πέρα από το εργοστάσιο της ξακουστής Χαρτοποιίας και σε μια περιοχή όπου άλλοτε ήταν η έδρα της ακμάζουσας σταφιδοβιομηχανίας της Βοστίτσας, σκαρφαλωμένη σ’ ένα βράχο, βρίσκεται η Εκκλησία της Παναγίας Τρυπητής, που εορτάζει της Ζωοδόχου Πηγής.

Διαβάστε Περισσότερα

Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέου Αιγίου

Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέα ΑιγίουΟ Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέου βρίσκεται Β.Δ. από το κέντρο του Αιγίου (στην παλαιά αγορά) και είναι κτισμένος προ του 1700 όπως αποδεικνύει ο Βενετικός χάρτης της εποχής. Άλλη παλαιά καταγραφή του Ιερού Ναού βρίσκεται στο σχέδιο πόλεως της τότε λεγόμενης Βοστίτσας (Αίγιον) με χρονολογία σύνταξης το Δεκέμβριο του 1836. Ο Ιερός Ναός μετόχι της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών είναι καταγραμμένο στον κώδικα της Ιεράς Μονής στις σελίδες 27 και 86 με ημερομηνία 28 Απριλίου και 3 Μαΐου του 1834. Κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας ο Ιερός Ναός τότε είχε μετατραπεί σε "Τζαμί". Αργότερα ανακτήθηκε και ξαναχτίστηκε δια συνδρομής των τιμιωτάτων αρχόντων Ηλία Βάβαλη, Παναγή Παπαβασιλείου και Κωνσταντίνου Ν. Καρβέλα το 1893.

Διαβάστε Περισσότερα

Εθνικό Πάρκο Χελμού - Βουραϊκού

Τα Αροάνια Όρη, ή Χελμός είναι οροσειρά της βόρειας Πελοποννήσου που βρίσκεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της στο νομό Αχαΐας και λιγότερο στο νομό Κορινθίας, βόρεια της επαρχίας Καλαβρύτων. Στην αρχαιότητα λεγόταν Αροάνια, ενώ το νεώτερο όνομά της Χελμός είναι σλαβικής προέλευσης και σημαίνει χιονισμένο βουνό. Πρόκειται για τη τρίτη σε ύψος οροσειρά της Πελοποννήσου μετά εκείνων του Ταϋγέτου και της Κυλλήνης ή Ζήρια. Το ύψος του Χελμού φθάνει τα 2.355 μέτρα στην Ψηλή Κορφή. Περιβάλλεται στα νότια από την Ντουρντουβάνα και το Μαίναλο, δυτικά από τον Ερύμανθο και το Παναχαϊκό, ανατολικά από την Κυλλήνη ενώ βόρεια καταλήγει στον Κορινθιακό κόλπο. Στις Β υπώρειες του βουνού βρίσκεται η λίμνη του Τσιβλού (στα 800 μ.), ενώ κοντά στις ψηλές κορυφές σχηματίζεται από τα χιόνια που λιώνουν η εποχική αλπική λίμνη Μαυρόλιμνη (2.050 μ.).

Διαβάστε Περισσότερα

Λίμνη Τσιβλού

Η λίμνη Τσιβλού βρίσκεται εντός των ορίων του Εθνικού πάρκου Χελμού - Βουραϊκού σε υψόμετρο 700 μέτρων. Η επιφάνειά της καλύπτει λιγότερο από 200 στρέμματα ενώ το βάθος της φτάνει τα 80 μέτρα.

Διαβάστε Περισσότερα

 • 1
 • 2

Εγγραφη/Εισοδος χρηστη

Εγγραφείτε για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας.
Αν εγγράφεστε για πρώτη φορά ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσετε στο email που θα σας σταλεί για επιβεβαίωση.

Gadgets

 • Nέο smartphone HTC One A9

  Nέο smartphone HTC One A9

  Το νέο smartphone One A9 παρουσίασε η HTC και η διάθεσή του αναμένεται να ξεκινήσει σε μεγάλα καταστήματα σε όλο τον κόσμο μέσα στον Νοέμβριο.

  Περισσότερα

 • Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Η Samsung παρουσίασε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης την επόμενη γενιά της ναυαρχίδας στη σειρά smartphone, το Galaxy S7 και S7 edge (κυρτές πλευρές και διαγώνιο 5,5 ιντσών).

  Περισσότερα

 • T-Shirt Flashing Equalizer - Rave

  T-Shirt Flashing Equalizer - Rave

  Ένα μπλουζάκι που απεικονίζει γραφικά την ένταση, τη συχνότητα και το ρυθμό του ήχου στο χώρο όπου βρίσκεστε, χάρη στο ενσωματωμένο equalizer που ευαισθητοποιείται ανάλογα με την μουσική που παίζεται.

  Περισσότερα

Περισσότερα

Αντώνης Πανίτσας φωτογράφος γάμου καλαμάτα
Copyright © 1998 έως σήμερα: Aigiorama.gr. Οδηγός πόλης του Αιγίου και της Αιγιάλειας
Aigio city and Aigialeia region guide, Aigiorama.gr.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Όροι χρήσης