Μελίσσια

Τα Μελίσσια είναι ένα παλαιό κεφαλοχώρι της Αιγιάλειας και Τοπική Κοινότητα του Δήμου Αιγιαλείας (Δημοτική Ενότητα Αιγίου) με 427 κατοίκους (απογραφή του 2001).

Στα όριά του περιλαμβάνονται ο οικισμός Βιλιβινιώτικα και Πυργάκι και η Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Τα Μελίσσια από πλευράς μορφολογίας είναι χτισμένα στα ριζά του ΒΑ Κλωκού. Το όνομά τους το έλκουν από το γεγονός ότι στην περιοχή ασκείται έντονα η μελισσοκομική.

Κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών του 2007 οι αγρότες του χωριού υπέστησαν πολλές καταστροφές καθώς η πυρκαγιά κατέκαψε τις καλλιέργειες που βρίσκονταν στις παρυφές του.

Τα Μελίσσια είναι τόπος γέννησης του συγγραφέα Γιάννη Πριόβολου και του σημερινού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σπηλιόπουλου (σελίδα στο pasok.gr)

Τα Μελίσσια δεν διαθέτουν υποδομές φιλοξενίας επισκεπτών παρ' ότι τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται αυξητική τάση στους επισκέπτες του χωριού. Όσοι επισκέπτονται την Μονή Ταξιαρχών θα πρέπει να αναζητήσουν κατάλυμα στο Αίγιο.

Εγγραφη/Εισοδος χρηστη

Εγγραφείτε για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας.
Αν εγγράφεστε για πρώτη φορά ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσετε στο email που θα σας σταλεί για επιβεβαίωση.

Gadgets

 • Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

  Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

  Η Lenovo πρόσθεσε άλλα δύο tablets στην οικογένεια των οικομικών προτάσεων της, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους καταναλωτές να επωφεληθούν από την εμπειρία ενός Android tablet

  Περισσότερα

 • Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

  Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

  Συναρμολογήστε το Ηλιακό μονοπλάνο το οποίο αποτελείται από 30 ξύλινα κομμάτια και ένα ηλιακό panel.

  Περισσότερα

 • Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Η Samsung παρουσίασε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης την επόμενη γενιά της ναυαρχίδας στη σειρά smartphone, το Galaxy S7 και S7 edge (κυρτές πλευρές και διαγώνιο 5,5 ιντσών).

  Περισσότερα

Αντώνης Πανίτσας φωτογράφος γάμου καλαμάτα
Copyright © 1998 έως σήμερα: Aigiorama.gr. Οδηγός πόλης του Αιγίου και της Αιγιάλειας
Aigio city and Aigialeia region guide, Aigiorama.gr.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Όροι χρήσηςΕπικοινωνία