σταφίδα, σταφιδίνη, θρεψίνη, συνταγές με σταφίδα
Σταφιδίνη
Πρόκειται για μια ιδέα παλιά, παραδοσιακή που όμως προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά. Μια φέτα ψωμί αλειμμένη με σταφιδίνη σε μορφή κρέμας, τη θρυλική θρεψίνη , ήταν το καθιερωμένο κολατσιό των περισσότερων παιδών στην Ελλάδα μέχρι και τη δεκαετία του ’60. Μια ενδιαφέρουσα ιδέα για τονωντικό πρωινό. Η σπιτική σταφιδίνη μπορεί να αντικαταστήσει ακόμη και τη ζάχαρη… δοκίμασέ τη πριν τη χρησιμοποιήσεις για να ξέρεις πόσο γλυκιά είναι.
ΥΛΙΚΑ | ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ |
---|---|
ΣΗΜΕΙΩΣH: Η αναλογία είναι 1 (νερό) προς 2 (σταφίδες) |
|
Tip: Βάλτε τα βαζάκια για 10 λεπτά σε φούρνο στους 80oC! Γεμίστε μέχρι το χείλος, κλείστε το καπάκι και αναποδογυρίστε επάνω σε πετσέτα. Φυλάξτε σε σκιερό μέρος. |