Ή Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας 26-29 Ιανουαρίου 1821

Η Συνέλευση της Βοστίτσας ή σύσκεψη της Βοστίτσας, κατά τους ιστορικούς, ή Μυστική συνέλευση της Βοστίτσας, κατά τους Αιγιώτες, ήταν η συνάντηση που έγινε από τους Φιλικούς της Βόρειας Πελοποννήσου, στη Βοστίτσα, όπως λεγόταν τότε το Αίγιο, από τις 26 έως τις 30 Ιανουαρίου του 1821, με σκοπό την οργάνωση και τον προσδιορισμό του χρόνου εκδήλωσης της επερχόμενης ελληνικής επανάστασης στην Πελοπόννησο.

Διαβάστε Περισσότερα

Α' ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1866-1900

Αλεξανδρόπουλος Αλέξανδρος: Γιος του Πολύδωρου Αναγνώστη Αλεξανδρόπουλου. Μετά τις σπουδές του διακρίθηκε, στην Αθήνα, ως δημοσιογράφος. Εργάστηκε ως συντάκτης και αρχισυντάκτης σε γνωστές Αθηναϊκές εφημερίδες, κυρίως τη δεκαετία 1870-1880. Το 1883 τον βρίσκουμε πρωτοπόρο σε αγωνιστικές εκδηλώσεις υπέρ της Μακεδονίας. Αργότερα εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία και διορισθείς διέπρεψε ως νομάρχης και ως Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Συνέγραψε νομικά και οικονομικά βιβλία με βάση την επιστημονική του μόρφωση.

Διαβάστε Περισσότερα

Αθανάσιος Παναγόπουλος

Ο Αθανάσιος Παναγόπουλος -συμβολαιογράφος στο επάγγελμα- γεννήθηκε στο Αίγιο στις 10 Ιουλίου του 1962. Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια φιλολογίας Μαρία Ροδοπούλου και έχουν δύο παιδιά, τον Μιχάλη και την Αγγελική.

Διαβάστε Περισσότερα

Αιγές

Οι Αιγές έχουν πληθυσμό 614 κατοίκους και περιλαμβάνουν τις Αιγές (116 κάτοικοι), τον Αλμυρό (70 κάτοικοι) και τον Λαμπινό (428 κάτοικοι).

Διαβάστε Περισσότερα

Ακράτα

Η σημερινή Ακράτα δημιουργήθηκε μετά την ελληνική επανάσταση. Είναι ακριβέστερα η επέκταση και πύκνωση του αρχικού προεπαναστατικού χειμερινού οικισμού των Χαλκιανέων, που αναζητούσαν σ' αυτή την τοποθεσία καλύτερους όρους ζωής για μόνιμη εγκατάσταση. Η ιστορία της λοιπόν χάνεται στο βάθος του χρόνου.Τα Χαλκιάνικα, όπως και τα υπόλοιπα ορεινά χωριά της Νωνάκριδας πύκνωσαν κατά τους χρόνους της Τουρκοκρατίας, όταν το βουνό έγινε το καταφύγιο των Ελλήνων. Μετά την εθνική αποκατάσταση αρχίζει μια γενική μετακίνηση των ορεινών πληθυσμών προς τα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της ελευθερωμένης πατρίδας.

Διαβάστε Περισσότερα

Αναγέννηση Ακράτας

Το 1924 ιδρύεται στην Ακράτα ο πολιτιστικός σύλλογος με την επωνυμία "Αναγέννηση". Είναι ένα ιστορικό γεγονός για τον τόπο μας και η αφετηρία μιας νέας εποχής πραγματικής αναγέννησης. Ο νέος Σύλλογος έχει να επιδείξει πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, εντυπωσιακές σε ποσότητα και ποιότητα από την ίδρυσή του έως σήμερα.

Διαβάστε Περισσότερα

Άβυθος (Άκολη)

Η παραλία Αβύθου ή πιο γνωστά στους ντόπιους Άκολη είναι οικισμός της Ροδοδάφνης ο οποίος ενσωματώθηκε στην κοινότητα με την επέκτασή της προς τα δυτικά. Είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Αιγιάλειας και από τις πιο τουριστικές.

Διαβάστε Περισσότερα

Αμπελόκηποι Αιγιαλείας

Οι Αμπελόκηποι Αιγιαλείας είναι χωριό της Αιγείρας και έχει πληθυσμό 568 κατοίκους και περιλαμβάνει τους Αμπελόκηπους (433 κάτοικοι), τα Παλιοκάτωνα (70 κάτοικοι) και τα Πιμπαίικα (65 κάτοικοι).

Διαβάστε Περισσότερα

Αγών

Αγών, Εφημερίς εβδομαδιαία. Κυκλοφόρησε το 1900 και την εξέδιδε ο <στρονγ>Αθανάσιος Αποστολίδης.

Στόχος της ήταν να υπηρετήσει περισσότερο τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας με κυρίαρχη μορφή τα δημοτικά πράγματα.

Αίθουσα "Ευτέρπη" Φιλαρμονικής Αιγίου

Το 1906 ο γιατρός Ανδρέας Σπηλιόπουλος από το χωριό Παρασκευή Αιγίου, άνθρωπος πνευματικός, καλλιεργημένος, κοσμαγάπητος, με μεγάλη κοινωνική δράση, ανέλαβε πρωτοβουλία και με την βοήθεια κι άλλων Αιγιωτών ίδρυσαν τη Σχολή των Απόρων.

Διαβάστε Περισσότερα

Εγγραφη/Εισοδος χρηστη

Εγγραφείτε για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας.
Αν εγγράφεστε για πρώτη φορά ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσετε στο email που θα σας σταλεί για επιβεβαίωση.

Gadgets

 • Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

  Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

  Η Lenovo πρόσθεσε άλλα δύο tablets στην οικογένεια των οικομικών προτάσεων της, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους καταναλωτές να επωφεληθούν από την εμπειρία ενός Android tablet

  Περισσότερα

 • Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

  Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

  Συναρμολογήστε το Ηλιακό μονοπλάνο το οποίο αποτελείται από 30 ξύλινα κομμάτια και ένα ηλιακό panel.

  Περισσότερα

 • Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  Η Samsung παρουσίασε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης την επόμενη γενιά της ναυαρχίδας στη σειρά smartphone, το Galaxy S7 και S7 edge (κυρτές πλευρές και διαγώνιο 5,5 ιντσών).

  Περισσότερα

Αντώνης Πανίτσας φωτογράφος γάμου καλαμάτα
Copyright © 1998 έως σήμερα: Aigiorama.gr. Οδηγός πόλης του Αιγίου και της Αιγιάλειας
Aigio city and Aigialeia region guide, Aigiorama.gr.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Όροι χρήσηςΕπικοινωνία