Marvel's Spider-man: The Heist

Spider-Man και πάλι Spider-Man. Το νεότερο exclusive του PS4 σάρωσε στις πωλήσεις παγκοσμίως, με τους fans να αγοράζουν περισσότερα από 3.3 εκατομμύρια αντίτυπα σε μία μόλις εβδομάδα κυκλοφορίας. Το παραπάνω νούμερο ήταν αρκετό για να καταρρίψει το ρεκόρ που είχε θέσει προ ολίγων μηνών το God of War, την ώρα που κανείς δεν φανταζόταν πως ο άνθρωπος-αράχνη θα άφηνε τόσο εύκολα πίσω του την νέα περιπέτεια του Kratos. Οι υψηλόβαθμες κριτικές που έλαβε το Marvel’s Spider-Man συντέλεσαν στην παγκόσμια αναγνώριση του παιχνιδιού, που συνεχίζει να εκτιμάται από τους gamers εκεί έξω, αφού η το εντυπωσιακό Action-Adventure δεν σταματά εδώ.

marvel's spider-man the heist

Αυτό διότι, όπως είχε ανακοινωθεί από την εταιρεία ανάπτυξής του, η υποστήριξη του Spider-Man για το PS4 θα συνέχιζε και μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, μέσω του expansion που είχαν προγραμματίσει να κυκλοφορήσουν με όνομα The City That Never Sleeps. Η παραπάνω επέκταση θα αποτελείται από τρία κομμάτια, ενώ εμείς θα ασχοληθούμε με το πρώτο, το The Heist, αφού τα δύο εναπομείναντα story chapters θα κυκλοφορήσουν στους επόμενους δύο μήνες. Όσοι επομένως απολαύσατε το Marvel’s Spider-Man με τις περιπέτειες, τις στολές και όλα τα συναφή, κοπιάστε, γιατί η ιστορία αυτού του πολυαγαπημένου ήρωα κάθε άλλο παρά τελείωσε.

Η επιστροφή της γατούλας

Στο κανονικό παιχνίδι, χορτάσαμε από villains και παρουσίες που λατρέψαμε όλα αυτά τα χρόνια από τα comics και τις ταινίες της Marvel. Έχοντας τους χαρακτήρες της καλής πλευράς, τους Sinister Six για κακούς και όλους τους υπόλοιπους, δεν γινόταν να έχουμε παράπονο σχετικά με την απουσία κάποιου. Παρόλα αυτά, το The Heist, εστιάζει σε έναν χαρακτήρα που δεν είδαμε ακριβώς στην κανονική ροή του παιχνιδιού, αλλά υπήρξαν αρκετές αναφορές στην περίπτωση του ή να πούμε καλύτερα στην περίπτωσή της. Μιλάμε φυσικά για την Black Cat, την Catwoman του σύμπαντος της Marvel, η οποία είχε φροντίσει να απλώσει τα χαριτωμένα κουκλάκια της σε σχήμα γάτας σε όλη την Νέα Υόρκη, ώστε να προβληματίσει τον Spider-Man σχετικά με την επιστροφή της.

Όπως είπαμε, εκτός του DLC δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε την ίδια να παρουσιάζεται στις οθόνες μας, ωστόσο η Black Cat μας παρείχε ορισμένα challenges και μία πανέμορφη στολή ως teaser για αυτό που ερχόταν, δηλαδή για ένα story chapter αφιερωμένο στην ίδια. Πράγματι αυτό συμβαίνει και στην πράξη, αφού βλέπουμε τον Spider-Man, ύστερα από όλα έχει ζήσει με την αντιμετώπιση των σατανικών εχθρών και την διεκπεραίωση κάθε αποστολής του, να πιάνει την συμμορία του Hammerhead να επιδιώκει να κλέψει ένα πανάκριβο έκθεμα ενός μουσείου. Πολύ νωρίς, ο Peter Parker ανακαλύπτει πως ο εξίσου δόλιος αυτός businessman συνεργάζεται με μία παλιά “φίλη” του Spider-Man, αφού ο πρωταγωνιστής μας έχει ερωτικό ιστορικό με την Felicia Hardy που επίσης έχει το alter ego της υπό την μορφή της Black Cat.

Βέβαια, σε αντίθεση με τον Spider-Man η Black Cat χρησιμοποιεί την εναλλακτική της μορφή περισσότερο για να βλάψει τους άλλους παρά για να τους σώσει. Ως χαρακτήρας, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση πως ανήκει στην καλή πλευρά, αλλά ούτε στους villains εξ ολοκληρου, αφού απλά προτιμάει να κλέβει και να σκοτώνει μόνο πλούσιους και παράνομους προς όφελός της. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, τα έχει τακιμιάσει με την φαμίλια του Hammerhead, έχοντας ως στόχο την υπερίσχυσή τους έναντι των άλλων οίκων του Μανχάταν, των οποίων τα ιερά αποκτήματα πέφτουν ένα ένα στα χέρια της “Μαύρης Γάτας”. Ο δύσμοιρος Spidey από την άλλη, έχει πολλά πράγματα στο μυαλό του, αφού από την μία υπάρχει η Felicia την οποία πρέπει φυσικά να σταματήσει, δίχως να θέλει να την βλάψει, όμως έχει και την κρεβατομουρμούρα της Mary Jane που ζηλεύει, γνωρίζοντας το παρελθόν αυτών των δύο.

marvel's spider-man the heist

Το κακό τριτώνει με τα συνεχή τηλεφωνήματα του Miles Morales αλλά και με τα λοιπά εγκλήματα που λαμβάνουν χώρα στην Νέα Υόρκη, εξού και ο τίτλος του expansion. Η Insomniac Games κατάφερε να ανταποκριθεί στο ενδιαφέρον που είχε δημιουργήσει σε όλους όσους έπαιξαν το Spider-Man για την Black Cat. Χαρήκαμε πολύ που την είδαμε ιδίοις όμμασι μετά από πολύ καιρό σε ένα video game, ενώ το επιπλέον σενάριο που προκύπτει από τα γεγονότα του The Heist DLC είναι εξίσου ανατρεπτικό και εντυπωσιακό με τα όσα είδατε στην κανονική ιστορία. Το μεγάλο σφάλμα, φάνηκε στην διάρκειά του. Εκεί που το hype τινάχθηκε στα ύψη, αφού κανείς δεν περίμενε το Spider-Man να είναι τόσο καλό, όλοι περίμεναν αναπόφευκτα και το DLC, το οποίο στο main μονοπάτι του δεν θα σας χαρίσει περισσότερο από 2-3 ώρες ιστορίας, πράγμα που αναγκάζει τα γεγονότα να συμβαίνουν και να ολοκληρώνονται πάρα πολύ απότομα. Δυστυχώς μερικοί θα νιώσετε με το πέρας του The Heist πως σας πήραν την μπουκιά από το στόμα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου του Γιάννη Σιδηρόπουλου στο: www.gameworld.gr

Γενικά: 7.8

Η περιπέτεια του Spider-Man επεκτείνεται με εντυπωσιακό τρόπο, όμως δεν προλαβαίνει να φτάσει στην κορύφωση λόγω μικρής διάρκειας.

Εγγραφη/Εισοδος χρηστη

Εγγραφείτε για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας.
Αν εγγράφεστε για πρώτη φορά ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσετε στο email που θα σας σταλεί για επιβεβαίωση.

Gadgets

  • Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

    Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

    Η Lenovo πρόσθεσε άλλα δύο tablets στην οικογένεια των οικομικών προτάσεων της, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους καταναλωτές να επωφεληθούν από την εμπειρία ενός Android tablet

    Περισσότερα

  • Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

    Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

    Συναρμολογήστε το Ηλιακό μονοπλάνο το οποίο αποτελείται από 30 ξύλινα κομμάτια και ένα ηλιακό panel.

    Περισσότερα

  • Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

    Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

    Η Samsung παρουσίασε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης την επόμενη γενιά της ναυαρχίδας στη σειρά smartphone, το Galaxy S7 και S7 edge (κυρτές πλευρές και διαγώνιο 5,5 ιντσών).

    Περισσότερα

Αντώνης Πανίτσας φωτογράφος γάμου καλαμάτα
Copyright © 1998 έως σήμερα: Aigiorama.gr. Οδηγός πόλης του Αιγίου και της Αιγιάλειας
Aigio city and Aigialeia region guide, Aigiorama.gr.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Όροι χρήσηςΕπικοινωνία