Αναγέννηση Ακράτας

Το 1924 ιδρύεται στην Ακράτα ο πολιτιστικός σύλλογος με την επωνυμία "Αναγέννηση". Είναι ένα ιστορικό γεγονός για τον τόπο μας και η αφετηρία μιας νέας εποχής πραγματικής αναγέννησης. Ο νέος Σύλλογος έχει να επιδείξει πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, εντυπωσιακές σε ποσότητα και ποιότητα από την ίδρυσή του έως σήμερα.

Το πρώτο "Πνευματικό Κέντρο" Ακράτας θεμελιώνεται το 1927 για να εξυπηρετήσει τις αυξημένες πνευματικές και ψυχαγωγικές ανάγκες της περιοχής και των φιλοπρόοδων κατοίκων της. Στην ευρύχωρη θεατρική αίθουσα αρχίζει μια αξιοθαύμαστη σειρά ερασιτεχνικών παραστάσεων και μουσικοφιλολογικών εκδηλώσεων.

Η "Αναγέννηση" δίνει ξανά το παρόν τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια εξακολουθώντας τις επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις, αλλά και με διαλέξεις, ομιλίες και συζητήσεις πάνω σε φιλολογικά, κοινωνικά και τοπικά θέματα με μεγάλη συμμετοχή από τους πάντοτε φιλομαθείς Ακρατινούς.

Μετά την πτώση της δικτατορίας γιορτάστηκαν τα 50 χρόνια ζωής του συλλόγου, ενώ το 1978 εγκαινιάζεται μια καινούργια περίοδος δραστηριοτήτων. Το Δ.Σ. εγκαινιάζει μια γόνιμη συνεργασία με τα σχολεία της Ακράτας, τους φορείς πολιτισμού του τόπου καθώς και με άλλα θεατρικά και μουσικά συγκροτήματα, που τα αποτελέσματά της ήταν εντυπωσιακά.

Το 1980 είναι μια άλλη μεγάλη χρονιά στη ζωή του Συλλόγου, αλλά και στην ιστορία της Ακράτας, καθώς θεμελιώνεται το νέο σύγχρονο "Πνευματικό Κέντρο Ακράτας" στην οδό Περεσιάδη, που προβλέπει θέατρο 450 περίπου θέσεων, αίθουσα διαλέξεων, χώρους για βιβλιοθήκη και στην ταράτσα μεγάλη επιφάνεια για θερινό κινηματογράφο, θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις.

Νέα πνοή δίνεται με την ολοκλήρωση του κτιρίου το 2007 και συγκεκριμένα του ισόγειου κινηματοθεάτρου 250 θέσεων. Ο σύλλογος συνεχίζει ακάθεκτος την πλούσια δράση του μέχρι τις μέρες μας με επιτυχημένα θεατρικά έργα, εκδηλώσεις, πολιτιστικές δράσεις, συνέδρια, δανειστική βιβλιοθήκη, έκδοση βιβλίων κ.ά., δίνοντας καθημερινά το παρόν σ' ένα τόπο που θα ήταν πολύ διαφορετικός χωρίς την "Αναγέννηση".

  • Τηλέφωνο: 26960 22893
  • Διεύθυνση: Ακράτα ΤΚ 25006
  • Social Media: FB Profile
Anagennisi10
Anagennisi11
Anagennisi2
Anagennisi3
Anagennisi4
Anagennisi5
Anagennisi6
Anagennisi7
Anagennisi8
Anagennisi9
Ktirio
Logo

Εγγραφη/Εισοδος χρηστη

Εγγραφείτε για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας.
Αν εγγράφεστε για πρώτη φορά ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσετε στο email που θα σας σταλεί για επιβεβαίωση.

Gadgets

  • Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

    Lenovo Tab 7 & Tab 7 Essential

    Η Lenovo πρόσθεσε άλλα δύο tablets στην οικογένεια των οικομικών προτάσεων της, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους καταναλωτές να επωφεληθούν από την εμπειρία ενός Android tablet

    Περισσότερα

  • Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

    Ηλιακό Μονοπλάνο Robotime

    Συναρμολογήστε το Ηλιακό μονοπλάνο το οποίο αποτελείται από 30 ξύλινα κομμάτια και ένα ηλιακό panel.

    Περισσότερα

  • Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

    Νέα Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

    Η Samsung παρουσίασε στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης την επόμενη γενιά της ναυαρχίδας στη σειρά smartphone, το Galaxy S7 και S7 edge (κυρτές πλευρές και διαγώνιο 5,5 ιντσών).

    Περισσότερα

Αντώνης Πανίτσας φωτογράφος γάμου καλαμάτα
Copyright © 1998 έως σήμερα: Aigiorama.gr. Οδηγός πόλης του Αιγίου και της Αιγιάλειας
Aigio city and Aigialeia region guide, Aigiorama.gr.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Όροι χρήσηςΕπικοινωνία